Petak 06.03.2015.
20:23
Tanjug

Zukorlić: Ne mogu da mrzim Srbiju a ni narod

wikipedia.org
Ne prihvata poltronstvo kao način funkcionisanja: Muamer Zukorlić

Zukorlić je za TV Pink 3 rekao da već dve godine govori da postoje pozitivni signali iz Beograda, ali da se očekuje da se što pre rešavaju problemi, jer islamski svet ne može da se pomiri sa tim da postoje dve islamske zajednice.

- Činjenica je da više nemamo pendreke i čizme ponovo u Pazaru. Za najbanalniju stvar su moji protivnici u politici dovodili te ljude i svu tu mašineriju - istakao je Zukorlić.

Zukorlić je istakao da ne može mrzeti Srbiju, ni narod, jer ne postoji kolektivna odgovornost i da je njemu ostalo da varijabilno tretira vlast u zavisnosti od toga kako se ona ponaša.

- Moralno i duhovno imam problem da prihvatim poltronstvo kao način funkcionisanja - kazao je Zukorlić.

Zukorlić smatra da je u vreme vlade bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunice izvršena "brutalna agresija na jedinstvo Islamske zajednice", koja je organizovana uz podršku Sulejmana Ugljanina u Novom Pazaru.

On je dodao da je potom u vreme tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića izvršen drugi nezapamćeni udar, kako bi se oduzeo legalitet Bošnjačkom nacionalnom veću.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji je ocenio da je "zgaženo pravo na slobodne izbore sa najvišeg nivoa državne vlasti".

2024 © - Vesti online