Subota 07.03.2015.
09:09
D. Lj. J. - Vesti

Niko neće da brani krvoloka

youtube.com/Clarion Project - Addressing Islamic Extremism
Makedonskog džihadistu porede sa životinjom (Foto: Ilustracija)

Suđenje Zekiriju počelo je u decembru prošle godine, a sada je odloženo zato što je advokat, određen po službenoj dužnosti, odbio da brani teroristu.

Isto su uradili i advokati koji je trebalo da brane Benjamina Hua i Ćendrima Ramadanija. Inače, Tužilaštvo je na prvom ročištu održanom krajem prošle godine tražilo da oni budu osuđeni na doživotnu robiju.

- Da se brani neko, to je sveta dužnost i posao. Ja sam imao puno klijenata, ali ovo do sada nisam video. Ovi optuženi nisu ljudi, oni su niže i od životinja - izjavio je turski advokat Nail Đunduz.

Napad na patrolu turske policije trojica mudžahedina su počinila 20. marta 2014. na autoputu blizu grada Ulukišla, u oblasti Nigde, gde su turski žandarmi kontrolisali saobraćaj tražeći članove terorističke ISIL i Al Kaide.

Nakon zločina, teroristi su se sakrili u stotinak kilometara udaljenom selu Eminlik, ali ih je turska policija otkrila i uhapsila.

Kod njih je nađena i veća količina oružja. Oni će odgovarati i za učešće u bombaškom napadu u oblasti Hataj, gde su poginule 53 osobe, a stotinak bilo ranjeno.

Zekiri je indoktriniran i zavrbovan u Albaniji, odakle je otišao u Siriju, a borio se u redovima Jabha al Nusra. On je rođak sa članovima porodice Duka koji su pokušali da napadnu vojnu bazu na tlu Amerike.

2024 © - Vesti online