Petak 06.03.2015.
21:21
B. Grujić - Vesti

Brusio dragulje Nigerije

Vesti
Milan Šarović

Uvek je privlačio pažnju sportske, ali i ostale javnosti zato što je bio drugačiji, nosio je omiljeni crni dres sa belom kragnom, visok i stasit, ljubimac ženske populacije, koja je ludela za njim.

I dan-danas, mnogo godina nakon uspešne sportske karijere, u zrenjaninskom Proleteru i zagrebačkom Dinamu, pravi gospodin, Švajcarac iz Ciriha, ali s većim delom duše u rodnom Lazarevu, malom selu nadomak Zrenjanina.

- Uživam u radu sa mladim ljudima, pedagoški pristup i svakodnevno saživljavanje sa svim njihovim nedaćama, problemima i nedoumicama je prava stvar koja me potpuno ispunjava i zaista imam energiju, bez obzira na moje godine, jer sam zagazio u sedmu deceniju života - dodaje Milan, koji je i sada, kao i uvek svojim Lazarevčanima i lokalnom klubi, doneo paket fudbalske opreme.

Legendarni fudbalski stručnjak Bora Milutinović osetio je pre svega sjajan ljudski kvalitet gospodina Šarovića, kako ga je zvao, i pozvao ga sa svog saradnika, a zajedno su uspešno predvodili reprezentaciju Nigerije, koja je tada učestvovala na svetskom prvenstvu u Francuskoj.

2024 © - Vesti online