Petak 06.03.2015.
11:54
Blic.rs

Nova smrt od gripa: Muškarac iz Paraćina preminuo, dvoje kritično!

Reuters
Virus gripa: Preti li nam epidemija?

- Muškarac star 35 godina, iz Paraćina, primljen je na lečenje u našu zdravstvenu ustanovu u već veoma lošem zdravstvenom stanju, sa zdravstvenim komplikacijama, nastalim infekcijom virusa gripa, koje su bile prisutne više dana, pre prijema u Kliniku za infektivne bolesti, izjavila je prof. dr Olgice Gajović, direktorka Klinike za infektivne bolesti, i dodala da je "preminuli pacijent je imao, i pre obolevanja od virusa gripa, određene imuno supresivne zdravstvene tegobe".

Zdravstveno stanje još dvoje pacijenata, čija je klinička i radiološka slika u poslednja dva dana u pogoršanju, je veoma loše i lekari se bore za njihov život.

Direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu Žarko Ranković rekao je danas Tanjugu da je jedna žena, za koju je potvrđeno da boluje od gripa, priključena na respirator.

Još osam pacijenta, za koje postoji sumnja na grip, smešteno je na odeljenje Klinike za infektivne bolesti, rekao je Ranković.

Žena koja se nalazi u respiratornom centru je iz Knjaževca i reč je o mlađoj osobi, napomenuo je Ranković.

Pacijentkinja iz Leskovca koja juče primljena na Kliniku nalazi se na odeljenju i spada u red ozbiljnijijih pacijenata sa sumnjom na grip, kazao je on.

Žena, u petom mesecu trudnoće, primljena je u sredu popodne u Urgentni centar a potom prebačena na Infektivnu kliniku, gde je preminula je nekoliko sati kasnije.

2024 © - Vesti online