Petak 06.03.2015.
11:23
Tanjug

Devojci Borisa Njemcova prete smrću

Reuters
Prete joj: Ana Durickaja

"Ana Durickaja je prijavila pretnje smrću koje je dobila od neidentifikovanih ljudi posle dolaska u kuću svojih roditelja gde boravi od kada se u ponedeljak vratila iz Moskve u Kijev", saopštio je državni tužilac.

Tužilac Viktor Šokin je zbog toga naložio da "budu preduzete sve neophodne mere da bi se zaštitili život i zdravlje" Duricke.

Portparol kancelacije tužioca Andrej Demartino je agenciji AFP rekao da mere zaštite podrazumevaju da manekenku čuva nekoliko "pripadnika specijalnih policijskih snaga".

On nije izneo detalje o prirodi pretnji koje su upućene ukrajinskoj manekenki.

Njemcov, jedan od najotvorenijih kritičara ruskog predsednika Vladimira Putina, ubijen je samo nekoliko metara dalje od Kremlja u petak prošle nedelje nešto pre ponoći.

Njegovo ubistvo je pokrenulo mnogobrojne teorije zavere, ali nema mnogo opipljivih tragova.

Duricka je napustila Moskvu u ponedeljak tokom noći nakon što se žalila da je istražitelji drže tri dana zatvorenu u jednom stanu, iako je policiji ispričala sve što zna.

Ukrajinski tužioci su u saopštenju naveli da je policija u delu Kijeva koji se zove Bila Cerkva, gde Duricka boravi kod svoje majke, pokrenula istragu o pokušaju ubistva.

2024 © - Vesti online