Petak 06.03.2015.
08:30
Tanjug

Indijana Džons povređen u padu aviona

Ford (72) je lično pilotirao avionom za obuku pilota, koji je u upotrebi još od Drugog svetskog rata, prenela je medijska kuća NBC.

Avion je zakačio drvo dok je pokušao prinudno da sleti. Letelica se srušila na golf teren u blizini aerodroma u Mar Visti, nedugo nakon poletanja sa aerodroma u Santa Moniki.

- Harison je leteo starim avionom iz Drugog svetskog rata koji je po poletanju imao probleme sa motorom. Nije imao drugog izbora nego da hitno sleti što je uradio bezbedno. Malo je izubijan i u bolnici je dobio medicinsku pomoć. Povrede nisu opasne po život i očekujemo da će se u potpunosti oporaviti, navodi Ina Treciokas, Fordov publicista.

Fordov sin Ben je na Tviteru rekao da mu je "tata ok. Izubijan ali ok! On je zaista čovek kakav mislite da jeste. On je neverovatno snažan čovek".

Portparol Nacionalnog odbora za bezbednost saobrćaja rekao je da je pilot odmah po poletanju prijavio probleme sa motorom ali da će agencija svejedno sprovesti istragu kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Fordu su, kako prenose mediji, najpre pomogli prolaznici, a potom je stigla i hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu.

Sajt koji prati poznate TMZ prenosi da Ford ima više posekotina po glavi i da je dosta krvario.

Ford je najpoznatiji po ulozi arheologa avanturiste Indijane Džonsa u istoimenom serijalu filmova i Hana Sola u serijalu "Ratovi zvezda".

Ford je inače iskusan pilot, a jučerašnja nesreća nije prva u koju je umešan. On je 1999. imao nesreću sa helikopterom, a prošle godine je polomio nogu na snimanju sedmog nastavka "Ratova zvezda".

2024 © - Vesti online