Četvrtak 05.03.2015.
23:18 >> 23:26h
Tanjug

Radonjić: Eh, da ovako stalno igramo...

Tanjug
Zadovoljan: Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde

- Obećali smo pre meča da ćemo dati sve od sebe, uprkos velikom umoru već duže vreme. Hteli smo Zvezdašima da donesemo veliku radost na rođendan i pobedu protiv prvaka Evrope. Makabi je došao sa visokim ambicijama, ali spremali smo se da ih savladamo. Početak je bio dosta dobar, međutim, dozvolili smo protivniku da se vrati trojkama. U nastavku smo igrali odlično, iako smo imali problem sa skokom. Imali smo periode sa slabijom igrom, ali to je normalno protiv Makabija. Poslednju deonicu odigrali smo izvaredno i na kraju ubedljivo slavili - rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je istakao da je izdanje u poslednjoj deonici protiv Makabija model prema kojem bi želeo da njegov tim igra.

- Kada bismo stalno tako igrali, imali bi drugačije rezultate. Tokom većeg dela meča bili smo dobri, ali uz određene padove, jer smo najmlađa ekipa u Evroligi. Čestitke igračima na ogromnoj borbenosti i želji. Kada šut nije hteo, borili smo se, bacali u reklame i to nam se vratilo - naveo je Radonjić i zahvalio publici na fenomenalnom ambijentu.

On je prokomentarisao večeras odličan šut za tri poena crveno-belih, za razliku od nekih ranijih mečeva.

- Ni posle 19 promašenih šuteva nisam mnogo pričao, ni sada ne bi trebalo da se pravi fama. Igrao sam dosta dugo i znam da je to normalno. Ako imam najmlađi tim u Evroligi onda je to još logičnije, čak i mnogo česće. Tema bi više trebalo da bude ovo danas, nego onih 54/3 za tri poena u poslednjim utakmicama. O lošem šutu se pričalo kada smo prvi u procentu šuta za tri poena u Jadranskoj ligi - zaključio je Radonjić.

Trener košarkaša Makabija Gaj Gudes rekao je da je Crvena zvezda sasvim zasluženo pobedila, a posebno je istakao šut za tri poena crveno-belih.

- Čestitao bih Crvenoj zvezdi na odličnoj utakmici, posebno u poslednjoj četvrtini. Odigrali su izvanredno posle naših osam poena razlike. Mi nismo pogodili otvorene šuteve, pogotovo za tri poena. Znali smo da će biti težak meč. S druge strane, Zvezda je odlično šutirala za tri, čak 45 odsto, a imali smo problema i sa Marjanovićem. Zvezda nas je iznenadila svojom fizičkom snagom, pogotovo u finišu. Zaslužena pobeda domaćeg tima - rekao je Gudes posle meča na konferenciji za medije u KOMBANK areni.

On je istakao da su navijači dali dodatnu snagu Zvezdi kako bi preokrenula meč i  pobedila.

Crvena zvezda je u "Kombank areni" pobedila Makabi sa 89:76, a u narednoj utakmici Top 16 faze Evrolige gostuje 12. marta ekipi Galatasaraja.

2024 © - Vesti online