Petak 06.03.2015.
09:09
D. N. Petrović - Vesti

Oštećeni i Rijaset i hodočasnici

mod.gov.rs
Ko je prevario libijske hadžije: Sandžački portali optužili Adema Zilkića

Prema pisanju portala, Zilkić se obavezao da prošle godine na hadž u Meku i Medinu, sa hadžijama iz Srbije povede 60 hadžija iz Libije koji žive u Srbiji.

Ugovor je navodno potpisan u libijskoj ambasadi u Beogradu, a Zilkić je lani u avgustu navodno uzeo najpre 107.400 evra, a pre toga i avans od 18.000 evra.

Punoletni hodočasnici plaćali su po 3.100 evra, a deca po 1.200 evra. U cenu su bili uračunati let od Beograda do Džede, smeštaj u Hajatu u Meki i hotelu Haram u Medini, ritualna odeća i troškovi samog obreda.

Rijaset navodi da Libijci iz Srbije i okruženja već pet godina na hadž putuju u organizaciji Ureda za hadž IZ Srbije, da je dogovor postignut i za 2014, ali da je problem nastao zbog toga što "nije uspelo" viziranje 63 pasoša libijskih državljana iako je za njih već bila izvršena uplata prevoza, hrane, smeštaja i taksi u Saudijskoj Arabiji.

Mada je do poslednjeg trenutka iz ambasade Saudijske Arabije u Sarajevu stizalo obećanje da će pasoši biti vizirani, to nije ispunjeno, a Rijasetu IZ Srbije kao organizatoru naneta je šteta od oko 236.000 evra.

Udar na Zilkića

Islamska zajednica Srbije ima izuzetno dobre odnose sa ambasadom Libije u Beogradu, učinićemo sve da se problem što pre reši, ističe Rijaset. Naglašava se da je Zilkić veoma častan čovek i da su napisi u medijima pokušaj njegove diskreditacije i onemogućavanja da se ponovo kandiduje za reis ul ulemu IZ Srbije.

2024 © - Vesti online