Subota 24.04.2010.
10:54
Tanjug

Tadić na Al Džaziri: Srbija za kompromis

Nastaviće politiku protiv nezavisnosti Kosova, a za članstvo u EU: Boris Tadić
 

Primer Kipra je to zbog čega Srbija želi konačno rešenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju u kojoj Kosovo nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija, jer Srbija to nikada neće dozvoliti, rekao je Tadić u intervjuu televiziji Al Džazira.

Rezultate rešenja u politici nikada ne donosi rigidnost, već fleksibilnost, naglasio je Tadić i intervjuu koji je prenela Radio-televizija Srbije.

"Nastavićemo politiku u pravcu postizanja kompromisa, ali politika oko Kosova i Metohije, u okviru koje branimo naš integritet i međunarodno pravo, ne znači da ćemo odustati od članstva u EU. Srbija se toga nikada neće odreći, to je naš glavni strateški cilj", rekao je predsednik Srbije.

Tadić je rekao da nezavisnost Kosova i Metohije nikada neće priznati zemlje poput Španije, Rumunije, Slovačke, Kipra i naveo da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Predsednik Tadić sastaće se kasnije danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom i članom predsedništva BiH Harisom Silajdžićem. Cilj sastanka predsednika tri države je ulaganje napora da se učvrsti mir i stabilnost u regionu.

2024 © - Vesti online