Subota 24.04.2010.
10:24
Tanjug

Kosmetska vlada: Bravo za isključenje mreža 064 i 063!

Bez signala mobilni ništa ne vrede...

"U toj funkciji, vlada vidi i najnovije postupke Regulatornog autoriteta za telekomunikacije za sprečavanje ilegalne delatnosti nelicenciranih i neovlašćenih operatera mobilne telefonije u Republici Kosovo", navodi se u saopštenju vlade.

Kosmetska vlada navodi da ovi "zakonski koraci" nisu upereni ni protiv jedne određene nacionalnosti ili države, već protiv svih onih operatera koji nisu ispoštovali važeće zakonske norme i poziva sve da ne zloupotrebljavaju institucionalno zalaganje za stvaranje tržišta lojalne konkurencije u telekomunikacijama, u političke ciljeve.

"Vlada reafirmiše svoju posvećenost funkcionisanju reda i zakona, stvorivši prostor i podstičući sve međunarodne i regionalne investitore da investiraju u Republici Kosovo", podvlači se u saopštenju.

Mobilne telefonije "Telekoma Srbije" i "Telenora" na Kosovu ne funkcionišu duže od 24 sata, a prekidom su najviše pogođeni kosmetski Srbi.

Predajnici i antene mreža 064 i 063 isključeni su u centralnom Kosmetu, Kosovskom pomoravlju i Štrpcu, pa je bez mobilne i većim delom bez fiksne telefonije oko 100.000 ljudi.

2024 © - Vesti online