Sreda 04.03.2015.
20:33
Tanjug

"Skandal sa kartama bacio senku na Dejvis kup"

TSS
Krajevo će ove nedelje da vidi Đokovića i ostale zvezde Srbije

"Nažalost, bačena je senka na dvomesečno nadljudsko angažovanje svih struktura u gradu Kraljevu da se jedan ovakav događaj pripremi, na njihovu spremnost da ugoste najbolje igrače Srbije i Hrvatske, kao i da pokažu svetu da je grad sa okolinom zaslužio da ima ovakav spektakl. Ne mali broj ljudi bio je priveden na informativni razgovor, ali treba konstatovati na kraju da su svi oni posle davanja izjava pušteni kući, obzirom da nije bilo nikakvih zloupotreba kod prodaje karata", navodi se u saopštenju.

"TSS dodaje da se to pre svega odnosi na predsednika TS Zapadne Srbije Predraga Petronijevića, koji je u dva-tri navrata bio na višesatnim informativnim razgovorima, ali je "posle detaljne istrage oslobođen od svih sumnji".

"Grad Kraljevo je u saradnji sa TSS na opšte zadovoljstvo priveo sve pripreme kraju. Što se organizatora tiče, meč već može da počne, a opšta konstatacija je da je novoizgrađena hala sa svojim kapacitetom jednostavno nedovoljno velika da prihvati toliki broj gledalaca kada je jedan ovakav događaj u pitanju. Iz tog razloga došlo je i do problema u prodaji i distribuciji ulaznica", ističe se u saopštenju.

TSS napominje da je grad Kraljevo, kao suorganizator, po ugovoru imao pravo na određen broj karata, koji je bio distribuiran prema kraljevačkim preduzećima i firmama, onako kako su stizale plaćene fakture, tako da je "pogrešna konstatacija da su karte deljene besplatno".

Na kraju saopstenja TSS je izrazio zahvalnost gradonačelniku Kraljeva Tomislavu Iliću i načelniku Okruga Nebojši Simoviću "za sve sto je do sada učinjeno u pripremi organizacije za predstojeći meč Srbija - Hrvatska".

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.

2019 © - Vesti online