Četvrtak 05.03.2015.
12:00
O. Đoković - Vesti - Foto: O. Đoković

Vaskršnji darovi sa "potpisom" za bolesnu decu

O. Đoković
Poziv humanim ljudima: Ilija Miki Vujović

- Kada god nam se približavaju veliki praznici koji su radost i roditeljima i deci, uvek se setim bolesne dece u otadžbini i pitam se ko li će njima da ulepša ove dana, pa pozovem zemljake na saradnju. U stvari, to je već tradicionalna akcija prikupljanja čokolada i drugih slatkiša, odnosno, svega što bi obradovalo mališane obolele od raka i leukemije. Ako se uz to još zna da sve više dece u Srbiji tu strašnu bolest nose kao beleg NATO bombardovanja naše otadžbine te strašne 1999. godine, jasno je da ih ne smemo zaboraviti - poručuje ovaj humanitarac za koga mnogi kažu da mu je" srce veće od okeana".

Jer petnaestu godinu zaredom Miki prikuplja lekove, posebno one koji su retki ali i skupi, pa već kad šalje lekove, "okiti" ih slatkišima, putna agencije Vojaž Rada obezbedi prevoz Fudeks autobusima do Beograda, a potom novinari Humanitarnog mosta uruče ove vredne donacije bolnici i malim pacijentima. Primopredaja je uvek prava mala svečanost.

- Nama se čini da je to mala svečanost, ali to bolesna deca dožive kao svoju odsanjanu bajku. Dovoljno je videti njihovu radost, ali i suze u očima svih prisutnih, pa shvatiti da ono što im pošaljemo naši novčanici ni ne osete, a s druge strane smo bolesne mališane učinili srećnim bar jedan dan. Pozivam sve dobre i plemenite ljude da donesu uskršnja čokoladna jaja, zeke, bombone, čokolade... Zamolio bih i sve darovaoce da na darovima upišu svoje ime - ističe vrsni organizator Vujović koji je angažovan i kao humanitarni radnik pri Savezu Srba Francuske, poznat je u dijasporskom okruženju, a njegove akcije daleko su se pročule, te očekuje da će se i za Vaskrs torbe namenjene malim bolesnicima napuniti darovima zemljaka baš kao što se to desilo i za Božić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ne zaboravite

Svi slatki darovi namenjeni bolesnoj deci u beogradskom Institutu za majku i dete, gde se leče mališani iz Srbije, sa Kosova, iz Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, mogu se dostaviti do prvog aprila u putnu agenciju Vojaž Rada (11 av. de la Republique, Paris 11).

2024 © - Vesti online