Sreda 04.03.2015.
15:08
Tanjug

Moskva ima osumnjičene za ubistvo Njemcova

Reuters
Prijateljica koja je šetala sa Njemcovim po mostu kaže da nije videla ko je pucao

Bortnikov je rekao da su ti osumnjičeni samo jedan pravac koji istražitelji razmatraju, preneo je Rojters, pozivajući se na ruske medije.

Njemcov je ubijen u petak kasno uveče u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, dva dana uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija. Ubistvo Njemcova, koji se dogodilo na Moskvoreckom mostu u centru Moskve, snimila je kamera koja snima vremenske uslove u centru grada.

Automobil, koji se navodno traži u vezi sa ubistvom ruskog opozicionara, ne pripada Ministarstvu finansija, već ruskom nezavisnom državnom telu FSUE, i prošlo je pored mesta zločina na mostu kada je policija već došla, javila je ruska novinska agencija Tass.

Neki ruski mediji su izveštavali da policija traži automobil "ford" koji je bio na licu mesta prilikom ubistva Njemcova i da pripada Ministarstvu finansija.

"Vozilo 'ford' koje se spominje pripada odeljenju bezbednosti nezavisnog državnog tela FSUE koja pruža usluge Ministarstvu finansija, 'Goznaku' (Trezoru) i drugim (državnim) organima", navela je Pres sužba Ministarstva u izjavi za rusku agenciju. U saopštenju se tvrdi da automobil marke "ford" ne pripada Ministarstvu finansija.

"Taj automobil FSUE prolazio je mostom kada su policijske patrole već bile tamo", navelo je ministarstvo.

2024 © - Vesti online