Sreda 04.03.2015.
04:30
alo.rs

Negujte svoju kožu: Voće spas za ten!

doctorandcare.com
Negovana, lepa i glatka koža san su svake žene

Ukoliko želite da dobro pripemite svoju kožu za predstojeći period, ne morate da trošite na stotine (hiljade) dinara za skupe preparate, već to možete da uradite i pomoću sastojaka iz prirode, tačnije sa pijace. U pitanju je voće koje poseduje kiseline idealne za negu kože.

Tretman voćnim kiselinama se radi od početka jeseni, pa sve do kraja marta, što znači da još nije kasno da svoju kožu pripremite za lepo vreme i sezonu sunčanja.

Povratak vitalnosti

- Odmaranje na suncu ostavlja manje tragove u obliku pigmentnih nepravilnosti kao što su mrlje i tamne pege. One nastaju zbog nejednake raspodele melanina koji ima ulogu da štiti kožu od UV zraka najviše u predelu leđa, ruku, grudi i lica jer su ti delovi najviše izloženi suncu – objašnjava za “Alo!” Svetlana Huremović, medicinski kozmetičar.

Koža postaje dehidrirana, bez prirodnog svežeg sjaja zbog oslabljenog imunog sistema, što znači da je vreme za regeneraciju i smanjenje nepravilnosti.

- Tretmani voćnim kiselinama vraćaju koži mladalačku svežinu i ispravljaju bore, uklanjaju i smanjuju pigmentaciju kao i staračke pege. Ovi tretmani su izuzetno preporučljivi kod masne i osetljive kože – kaže naša sagovornica.

parentinghealthybabies.com
Svemogući limun: Odličan i kao piling za lice

Pomoć iz špajza

Ako niste u mogućnosti da platite tretman, možete same da ga uradite u kućnom aranžmanu. Možda nećete dobiti efekat kao u salonu, ali ćete sigurno poboljšati kvalitet svoje kože.

- Uradite piling lica, operite ga toplom vodom i istrljajte ga limunom. Ukoliko imate kuperoznu kožu, umesto limuna uzmite pomorandžu. Isperite toplom vodom i neutrališite lice rastvorom vode i sode bikarbone. Opet operite lice i nanesite hidrantnu kremu. Ovaj tretman možete ponavljati jednom nedeljno sve do kraja marta – savetuje kozmetičarka.

Maske iz prirode

Za ljubitelje prirodne nege, evo provereno dobri recepti za pripremanje voćnih preparata.

- Za osvežavajuću masku iscedite sok od pomorandže i dodajte sok od pola izgnječene zrele papaje. Pomešajte sa 100 grama punomasnog mleka i nanesite na lice. Izbegavajte deo oko očiju. Ostavite da deluje 20 minuta, pa isperite toplom vodom.

- Kremu protiv starenja kože napravite od pola nara - ubaciti zrnca u mikser i procediti sok. Čuvajte ga u frižideru i svake večeri dodajte kašičicu ovog soka u kremu za noć koju koristite. Sok traje nekoliko dana.

- Za piling iscedite sok od mandarine i pripremite glazuru od šećera od trske i malo tople vode. Kad se prohladi, pomešajte je sa sokom i dobijenu smesu koristite za masiranje tela.

2024 © - Vesti online