Petak 23.04.2010.
21:24
Vestionline

Vujošević: Sve pohvale za skok u napadu

Partizan je ranije večeras u finalu završnog turnira u Zagrebu pobedio Hemofarm rezultatom 72:67.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da su "crno-beli" zasluženo izborili plasman u finale završnog turnira Jadranske lige.

"Hemofarm je tim s odličnim atletskim sposobnostima, ekipa koja ima brzinu i visinu. Demonstrirali su to u nekoliko kontri. To pokazuje fizičku moć ekipe. Igrali su čvrsto i sve naše lake koševe pretvorili u slobodna bacanja, koja mi nismo dobro šutirali. Naših 18 skokova u napadu je za pohvalu, ali šuteri su dali centrima tu mogućnost", rekao je Vujošević i dodao:

"S obe strane bila je prisutna velika volja. Žalim što u situacijama kada smo imali više od deset razlike, nismo mirnije priveli utakmicu kraju. Izgubili bismo loptu ili bi brzim prekršajima uveli protivnika u bonus. Hemofarm je i u Srbiji naš najopasniji protivnik na terenu, ali mi smo sportski prijatelji i čestitam im na igri. Očekuje nas finale u kojem ćemo ubeđen sam, igrati sa Cibonom. Zagrepčani su favoriti na domaćem terenu", zaključio je trener Partizana.

Trener Hemofarma Željko Lukajić izjavio je da je nezadovoljan suđenjem u današnjem meču.

"Čestitam Partizanu, srećniji tim ide u finale. Imali smo volju da pobedimo, ali i objektivne razloge zbog kojih ona možda nije bila toliko vidljiva. Primetio sam mnogo toga, ali ne smem da kažem, kazniće me. Imali smo objektivnih problema s povredama prošle nedelje i nismo imali vidljivu energiju. Ostali smo bez ritma i pali smo u delu u kome protiv Partizana jednostavno to nismo smeli da uradimo. Dali smo im 18 skokova u napadu. Sve ostale stvari koje smo se dogovorili ispunili smo. Ne zameram ništa mojim igračima, već im čestitam na dobroj sezoni", istakao je Lukajić.

2024 © - Vesti online