Utorak 03.03.2015.
09:09
E. V.

Fatalne Srpkinje zaludele svet

Reuters
Nosila Pradu: Irina Đuranović

Prelepa Čačanka Antonina Petković, odnedavno i zaštitno lice Armanija, prošetala je kreacije najprestižnijih brendova - Just Cavalli, Etro, Alberta Ferretti i Philip Plein, a pripala joj je i čast da otvori i zatvori modni performans Costume National .

Pored Antonine, na istom događaju, sve simpatije publike i modnih kreatora pokupila je Irina Đuranović.

- Imala sam veliku privilegiju da na Nedelji mode u Milanu ponesem Pradine modele. Velike pohvale dobila sam i od svetskih dizajnera i modnih kuća kao što su Dolce & Gabbana, Dior, Givenchy, Marc Jacobs i drugih - kaže Irina.

Lepota Srpkinja na modnim svetskim pistama nije novina. Već godinama među najlepšim i najtraženijim manekenkama su i naše devojke. Krasile su naslovne strane svetskih modnih časopisa i bile angažovane od strane najpoznatijih dizajnera. Jedna od najuspešnijih srpskih manekenki svih vremena je Nataša Vojnović, koja je po nekim procenama zaradila desetak miliona dolara tokom manekenske karijere, a jedno vreme bila je omiljeno lice Karla Lagerfilda.

Deceniju i po u braku: Kristijan Bejl i Sandra Sibi Blažić

Odmah za njom su i Marija Vujović i Ivana Kukrić, koju su zbog specifične lepote proglasili srpskom Larom Kroft. Ivana Stanković godinama je harala svetskim modnim pistama, čak i sa trideset i kusur kada je trebalo odavno da bude u manekenskoj penziji. Ni novija generacija manekenki i modela rodom iz Srbije koja se može pohvaliti šestocifrenim ugovorima nije ništa manje uspešna od Đurđe Stojiljković i Ane Mihajilović do Olje Ivanišević i Simone Andrejić.

Srpske lepotice našle su se i u izborima za mis pojedinih zemalja. Prošle godine u izboru za najlepšu devojku Švajcarske našle se i Mirjana Vasović na čiju lepotu niko nije mogao da ostane ravnodušan. Pre neku godinu Srpkinja rodom iz Sarajeva Aleksandra Saška Derikonja ponela je lentu Mis države Mejn i našla se u finalnom izboru za najlepšu devojku Amerike.

Bejli oženjen Sandrom

Kristijan Bejli, jedan od najpopularnijih i najtraženijih holivudskih zvezda već 15 godina je u braku sa Srpkinjom Sandrom Sibi Blažić.
- Moja supruga je veoma jaka žena. Ona je neverovatno snažna i otresita i ne trpi bilo kakve gluposti i zato je volim. Moje ponašanje kod kuće zavisi od toga koju ulogu trenutno igram, ali Sibi se to sviđa i misli da je to zaista kul - rekao je jednom prilikom Bejli, koji sa Sandrom ima dvoje dece.

Tamara Jemuović poreklom iz Trstenika pre dve godine izabrana je za prvu pratilju Mis Kanade, dok je prošle godine Sunčica Anđić bila među favoritima da osvoji laskavu titulu najlepše Kanađanke.

Pobeda joj je izmakla za dlaku, a osvojila je titulu najfotogeničnije devojke Kanade. Srpskih lepotica ima, naravno, i u Holivudu. Jedna od najtraženijih i najplaćenijih TV zvezda je Stana Katić, glavna junakinja serije "Kasl" koja odlično govori srpski i pre nekoliko meseci posetila je rodbinu u Inđiji. Ništa manje poznata je i Suzana Drobnjaković, poznatija kao Saša Aleksander ne samo uspešna glumica već i snaha Sofije Loren, pošto je udata za njenog sina Eduarda Pontija.

2021 © - Vesti online