Ponedeljak 02.03.2015.
19:22
Blic

"Kada je videla da će biti silovana, nije trebalo da se bori i uzvraća"

Twitter/Focusnews
Bez trunke kajanja za počinjeni zločin: Mukeš Sing

Dok očekuje smrtnu kaznu u ćeliji indijskog zatvora, Mukeš Sing je dao izjavu za britanski "Bi Bi Si", u kojoj tvrdi da su isključivo devojke krive za silovanje.

- Kada je videla da će biti silovana, nije trebala da se bori i uzvraća. Sve što je trebalo da radi jeste da bude tiha i dozvoli da je silujemo - prokomentarisao je silovatelj, ostavivši novinara u stanju blagog šoka.

Nakon što ga mu je britanski reporter postavio pitanje zbog čega su uopšte silovali nesrećnu devojku, čiji je jedini greh bio što se našla u autobusu sa njima, Sing je hladno odgovorio da "pristojna devojka ne bi smela da bude van kuće posle 21 čas".

- Devojka je mnogo odgovornija za silovanje od momka. Muškarci i žene nisu jednaki niti će biti. Za devojke je kuća i rad u njoj, a ne izlaženje po kafićima i diskotekama dok nose pogrešnu odeću. Po mojoj proceni, svega 20 procenata devojaka su dobre - hladno je prokomentarisao Mugeš Sing.

Incident se dogodio 16. decembra 2012. godine, kada se studentkinja, koja je identifikovana samo kao Džioti, vraćala iz bioskopa sa prijateljem.

Devojka brutalno silovana

Ušli su u autobus u kojem su se nalazila šestorica napadača.

Pomenuti Mukeš je bio vozač. Napali su devojku, i besomučno je silovali, dok su njenog prijatelja brutalno pretukli.

U nalazima nakon obdukcije otkriveno je da su nesrećnu devojku silovali i metalnim predmetima, što je izazvalo fatalne unutašnje povrede.

Nakon što su se iživljavali nad njom, izbacili su nju i njenog prijatelja iz autobusa u pokretu. Oboje su pronađeni u lokvi krvi i nesvesnom stanju.

Džioti (23) je posle 13 dana provedenih u bolnici, gde su se lekari danonoćno birili za njen život, preminula.

Taj događaj izazvao je masovne proteste u Nju Delhiju i drugim indijskim gradovima na kojima je od vlade traženo da stane na kraj svakodnevnom maltretiranju žena.

Demonstranti su tražili i smrtnu kaznu ili kastraciju za silovatelje, koji su na kraju osuđeni na smrtnu kaznu.

2024 © - Vesti online