Utorak 03.03.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: M. Roknić

Prilog za četvoro nevoljnika

M. Roknić
Aleksandra Gušić

Tako je nedavno ponovo poslao 100 evra redakciji "Vesti", svoju najnoviju donaciju, a na spisku nevoljnika i dalje su nama dobro poznata četiri imena.

Svakom od njih namenio je po 25 evra, uz lepe želje. I ovoga puta obradovaće Stevu Podunavca, 77-godišnjeg prognanika iz Hrvatske koji ostatak tegobnog života provodi u Gornjim Garevcima kod Prijedora.

Na spisku je i 21-godišnja povratnica Aleksandra Gušić, koja se posle silnih lutanja po kampovima u Srbiji vratila sa majkom Dragicom u selo Radmanovac kod Vojnića na Kordunu. Naš darodavac nije zaboravio ni 13-godišnjeg Aleksandra Golijanina iz Han Pijeska u Republici Srpskoj, koji boluje od urođenog poremećaja metabolizma i imao je samo devet meseci kada su čitaoci "Vesti" počeli da mu obezbeđuju specijalno mleko, jedinu hranu i lek.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Njegov pokojni otac Milanko često je govorio da su ga on i supruga Mirka rodili posle 18 godina braka, a zemljaci othranili. Drugi Aleksandar je desetogodišnjak Smukov iz Dobrinaca kod Rume, koji je nažalost ostao slep, uprkos donacijama čitalaca "Vesti" i operacije u Esenu.

Hvala nepoznatom iz Ferare na njegovoj iskrenoj brizi i ljubavi kojima obasipa naše štićenike.

2024 © - Vesti online