Utorak 03.03.2015.
03:30
tportal.hr

Smršajte bez gladovanja. Evo i kako...

personaltrainingsf.com
Vaga nije vaš neprijatelj, već saveznik u mršavljenju

Nova studija tako je pokazala da su oni koji su se svakodnevno merili smršali tri puta više od onih koji to nisu činili. U pola godine neki od ispitanika iz te grupe smršali su i do devet kilograma.

Naučnici sa Univerziteta Djuk smatraju da svakodnevno merenje suočava ljude s problemom pa su odlučniji u nameri da se drže zadatog programa mršavljenja. Ono što ih dodatno motiviše jeste trenutak kada primete prve rezultate.

U studiji je učestvovalo 47 muškaraca koji su se svakodnevno vagali šest meseci. Na početku i na kraju studije ispunili su detaljan upitnik u kom su otkrili kada i koliko su jeli, koliko su gledali TV i koliko su vežbali, te kojim su se aktivnostima bavili.

Ispostavilo se da je grupa muškaraca koja se svakodnevno vagala u proseku smršala šest kilograma. Takođe su se mnogo lakše opirali hrani i unosili su tri puta manje kalorija od ostalih, a dvostruko manje su grickali između obroka i jeli slatkiše.

Dakle psihološki efekt bio je toliko snažan da su ispitanici pazili na zdrav način prehrane i na kraju dobili odlične rezultate.

2024 © - Vesti online