Ponedeljak 02.03.2015.
12:14
Vesti

Obraćanje vlasnika "Vesti" čitaocima

Vesti
Aleksandar Vidaković

Obraćavam vam se sa željom da objasnim sistem funkcionisanja naše porodične, privatne kompanije, sistem kojim negujemo nezavisno i kritičko novinarstvo, sistem čije vrednosti želimo da delimo sa vama u komunikaciji koja ide u oba smera, bez potrebe za osuđivanjem ili čak presuđivanjem o pojedinim stvarima o kojima saznanja nemamo ili mi ili vi.

U skladu s tim, moram da se osvrnem na komentarisanje naše poslovne politike, naročito ako se ima na umu da mi novac ne primamo ni od koga, da se elektronsko izdanje finansira isključivo iz štampanog, a da pri tome trpimo velike pritiske kako od matice, tako i od strane zapadnih zemalja na čijem se tržištu prodajemo - a ti pritisci neretko su i političke prirode.

Takođe, iako se finansiramo isključivo iz sopstvenih izvora, to nas ne sprečava da budemo preduzeće koje brine o svojim zaposlenima - ne spadamo u one kompanije koje će ostaviti radnike na ulici i pored velike krize koja pogađa sve, dakle - ne jurimo za profitom, iako smo svesni značaja i uloge novca u savremenom društvu.

Naš posao se finansira kroz kupovinu štampanog izdanja, radimo sa sopstvenim sredstvima i ne primamo pomoć ni od koga. Pri tome, treba imati na umu da mi imamo više izdanja naše novine širom sveta, da se štampamo na ćirilici i latinici i da smo jedina novina na srpskom jeziku u svetu van Srbije... Sve ovo nam jako otežava posao, a naš osnovni zadatak protekle 22 godine bio je, kao što će biti i ubuduće, da vas redovno, brzo i nepristrasno obaveštavamo o događajima u matici i svetu, kao i da se borimo za očuvanje tradicionalnih vrednosti i identiteta.

Da bismo zadržali našu nezavisnost i vama mogli da ponudimo kvalitetan proizvod, neophodno je da prodajemo naše štampano izdanje, te u skladu s tim dolazi i odluka o delimičnom ograničavanju sadržaja koji iz naše novine možete da pročitate na našem portalu. Mi se trudimo da taj sadržaj na portalu ne naplaćujemo, a i dalje vam besplatno nudimo naš kompletan video materijal.

Za nas je to jedini prihvatljiv način na koji ćemo nastaviti da se borimo za istinu, časnost novinarske profesije i za naše čitaoce, a nesuvisle komentare o tome kako smo strani plaćenici ili sve radimo samo za profit razumemo kao maliciozne pokušaje onih koji se bore protiv razmene mišljenja i ne žele da prihvate činjenicu da ne mora baš uvek njihovo mišljenje da bude tačno.

Kao i do sada, i dalje smo tu da vas saslušamo i pozdravljamo sve vaše predloge kako da zajedno budemo još bolji.

S poštovanjem,

Aleksandar Vidaković

Vesti
2024 © - Vesti online