Ponedeljak 02.03.2015.
10:32
A. K.

Sviskom ukida roming

hackmobilephone.com
Pojeftinjena u svim paketima

Za veliki broj svojih pretplatnika Sviskom ( Swisscom) ukida naplatu rominga. Od 13. aprila - dakle tačno od prolećnog raspusta pa nadalje - svi Sviskomovi korisnici koji imaju Infinitdž plus Abo mogu neograničeno da šalju SMS poruke i telefoniraju. Takođe će imati i internet pretraživanje do 1 gigabajta.

Trenutno se nude povoljniji abo-paketi za 30 dana u godini. Skuplji abo-paketi predviđaju ove povoljnosti tokom 100 ili 365 dana. Cena mesečnih abo-paketa ostaje nepromenjena u odnosu na dosadašnje Infinitdž abo-pakete.

Sviskom će postati još brži
- Ovim ukidamo praktično celokupnu roming naplatu za naše Infinitdž plus korisnike. Naši korisnici ne moraju ubuduće više da razmišljaju o tome da li je bolje da svoje pametne telefone u zemljama EU isključe, da bi uštedeli - rekao je medijima Urs Šaepi predstavnik kompanije.

Telefoniranje i pretraživanje će biti jeftinije i za ostale Sviskom abo-pakete, kao i za pripejd korisnike. Ovaj telekomunikacioni koncern takođe snižava, svoje standardne cene za SMS poruke i telefoniranje, kao i cene za daten-pakete i to čak za 38 procenata.

Konkretno, minut telefoniranja na području zemalja EU koštaće po novom 45 rapena (umesto dosadašnjih 50 rapena). Daten-paket od 1 gigabajta za EU se nudi za 49 franaka (umesto 79).

- Mi smo sa ovako niskim cenama ostvarili najpovoljniju roming tarifu na švajcarskom tržištu i čak smo 70 odsto jeftiniji od konkurencije - hvali se Urs Šaepi.

2024 © - Vesti online