Nedelja 01.03.2015.
18:35
Tanjug

Ubica Njemcova: Muškarac kratke kose u farmerkama i braon džemperu

Reuters
Nagrada za informacije o ubistvu Njemcova

Policija traga za muškarcem visine između 170 i 175 centimetara, kratke kose, koji je nosio plave farmerke i braon džemper, javio je Međunarodni servis vesti Sputnjik.

Istražni komitet Rusije planira da sprovede dodatne istražne radnje kada je reč o Ani Durickaji sa kojom je Njemcov bio u društvu kada je ubijen.

Prema podacima ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Njemcov je ubijen u centru Moskve u petak u 23 sata i 40 minuta po lokalnom vremenu, kada je na njega ispaljeno više metaka iz automobila u prolazu.

Istražni komitet u ovom trenutku razmatra nekoliko mogućih scenarija zločina, od kojih neki dovode ubistvo opozicionara u vezu sa događajima u Ukrajini, terorističkim napadom na satirični nedeljnik "Šarli ebdo" u Parizu i Njemcovim poslovnim aktivnostima.

Tri miliona rubalja za informaciju o ubistvu Njemcova

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je spreman da plati tri miliona rubalja (43.530 evra) za korisnu informaciju vezano za ubistvo opozicionara Borisa Njemcova. "Anonimnost je zagarantovana. Osim toga, istraga je spremna da plati tri miliona rubalja za korisnu informaciju", rekao je portparol Istražnog komiteta, a preneo Tas S.

2024 © - Vesti online