Nedelja 01.03.2015.
15:21
Tanjug

Vranje: Hapšenje zbog prevoza ilegalnih migranata

MUP Srbije
Srpska policija sve češće ima posla sa ljudima koji prevoze ilegalne migrante

Kako se navodi u saopštenju, policija je zadržala M. S. (43) iz okoline Vranja, kome je po predlogu javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je M. P. (36) i R. P. (37), sa boravištem u Vranju, određeno zadržavanje i oni će u toku dana biti privedeni zameniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Njima se stavlja na teret da su izvrišili krivična dela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licima povređenim u saobraćajnoj nezgodi.

Osumnjičeni se terete da su u toku noći između 24. i 25. februara ove godine, po prethodnom dogovoru organizovali prevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Republike Srbije.

Prilikom prevoza kombijem "fiat", na deonici autoputa Vranje - Leskovac, kod sela Donje Krajince, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je kombi sleteo s puta i udario u objekat pored puta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u kordinaciji sa zamenikom osnovnog javnog tužioca nastavljaju rad po tom predmetu, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online