Nedelja 01.03.2015.
14:55
Tanjug

Prorusi se spremaju za nove napade?

Reuters
Mirna noć u regionu Donbasa: Ukrajinci upozoravaju da prorusi spremaju nove napade

- Da bi zavarali predstavnike OEBS, proruske snage premeštaju vojnu opremu sa fronta i noću je vraćaju tamo. Ima znakova da se pripremaju za nove napade - izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko.

On je naveo da bi glavne mete napada proruskih snaga bili strateški važan lučki grad Marijupolj i Artemivsk, koji se nalazi severno od uporišta proruskih snaga Donjecka.

Lisenko je rekao da noćas nije bilo granatiranja, ali da su proruske snage juče granatirale položaje ukrajinskih snaga 34 puta.

Tom prilikom je ranjeno osam vojnika, dodao je on, preneo je Rojters.

Proruske snage su, u međuvremenu, saopštile da su ukrajinske snage gađale oblast Donjecka 26 puta u protekla 24 časa.

Komandant proruskih snaga Edvard Basurin je danas izjavio da su oni nastavili proces povlačenja teškog naoružanja sa fronta uz nadgledanje predstavnika OEBS.

OEBS, koji nadgleda primenu mirovnog sporazuma, juče je saopštio da je prisustvovao povlačenju opreme proruskih snaga u delovima Donjeckog regiona i da će svaki dan proveravati da li ima oružja u oblastima iz kojih je povučeno.

OEBS je saopštio i da je posmatrao povlačenje dva konvoja u regionu Luganska, ali proruske snage su "zabranile specijalnoj posmatračkoj misiji da prati konvoje do krajnjeg odredišta".

2024 © - Vesti online