Subota 28.02.2015.
11:50
Vestionline

Crvena zvezda: Ne postoji opasnost od izbacivanja u niži rang

Tanjug
FOTO: Ilustracija

Međutim, u Crvenoj zvezdi negiraju takav scenario. Oni navode da niko osim Fudbalskog saveza Srbije, pa ni UEFA ili FIFA, nema pravo da eliminiše bilo koji klub u niži rang.

- Nije u planu rigorozna mera eliminacije u niži rang, a za to realno i ne postoji opasnost. Rešeni su dugovi prema odlukama UEFA i FIFA i tako su izbegnute eventualne sankcije. I ostatak potraživanja se planira u doglednom periodu pored činjenice da je Uprava nasledila brojne probleme iz prošlosti - saopštili su iz Crvene zvezde.

Upravni odbor kluba sa stadiona "Rajko Mitić" uspeo je i da za dva meseca umanji dug za sumu od dva miliona evra. Uz to, napravljen je program da se reši ostatak potraživanja prema igračima uplatama i prolongiranjem na određen period. Plan je da se sve to završi do 31. marta, kada ističe rok da se pripreme izveštaji za konkurs za evropsku licencu.

Ukoliko sve navedeno protekne po planu, u Crvenoj zvezdi se nadaju da ne samo što neće biti proterani u niži rang, već će dobiti i evropsku licencu i naredne sezone bi ponovo mogli da izađu na evropsku pozornicu na kojoj bi predstavljali Srbiju.

Ipak, kako će se ova priča završiti, na kraju će ipak konačnu reč dati predstavnici UEFA.

2024 © - Vesti online