Subota 28.02.2015.
00:35
Tanjug

Šta je Putin rekao o ubistvu Njemcova?

Reuters
Biće učinjeno sve da izvršioci budu kažnjeni: Vladimir Putin, predsednik Rusije

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je ruskim agencijama da je moguće da ubistvo Njemcova koje se dogodilo u petak uveče predstavlja i "provokaciju", s obzirom na planove opozicije da u nedelju u Moskvi održi veliki protest, preneo je Rojters.

Peskov je dodao da je Putin bio brzo obavešten i da je izrazio saučešće povodom ubistva opozicionog političara. Putin je, kako je rekao Peskov, naredio bezbednosnim agencijama da sprovedu istragu o ubistvu Njemcova.

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas saučešće Dini Ejdman, majci opozicionog lidera Borisa Njemcova (55) koji je sinoć ubijen u centru Moskve.

"Primite moje najdublje saučešće za nenadoknadiv gubitak. Iskreno delim tugu koja Vas je zadesila", naveo je Putin u telegramu, objavila je Kancelarija ruskog predsednika.

On je naveo da je Njemcov ostavio trag u istoriji Rusije, u politici i javnom životu, radeći na važnim pozicijama u teškom periodu tranzicije zemlje, kao i da je uvek otvoreno i iskreno zastupao svoje stavove i branio svoje gledište.

"Biće učinjeno sve da organizatori i izvršioci podlog i ciničnog ubistva budu kažnjeni", stoji u izrazu saučešća koje je ruski predsednik uputio majci ubijenog političara.

Portparol ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekla je agenciji Rojters da je Njemcov preminuo u 23.40 od posledica hitaca iz vatrenog oružja ispaljenih u leđa.

Raša tudej je javila da je Njemcov u trenutku ubistva bio u pratnji ženske osobe, koju trenutno ispituje policija.

Kako je ranije javio Rojters, Njemcov, poznati kritičar Vladimira Putina, trebalo je da u nedelju u Moskvi učestvuje na prvom većem okupljanju opozicije u poslednjim mesecima.

2024 © - Vesti online