Petak 27.02.2015.
23:33
sputniknews

DS: Đinđić nikada ne bi angažovao Blera kao savetnika

Tanjug
Vučić vrši zamenu teza tvrde demokrate

- Kada premijer Aleksandar Vučić pod kritikom Zorana Đinđića podrazumeva kritiku dovođenja Tonija Blera on u stvari pokušava da sprovede još jednu zamenu teza. Đinđić nije plaćao Blera i nikada ne bi uzeo za savetnika čoveka koji je, po sopstvenom priznanju, najodgovorniji za bombardovanje Srbije - piše u saopštenju.

Kako su navele demokrate, bivši premijer Srbije se sastajao sa Blerom da dogovara stvari od značaja za budućnost Srbije kao što su evropske integracije i investicije.

- On se nije sastajao sa Blerom kao savetnikom koji će podučiti nesposobne članove Vlade Srbije kako se radi posao, niti je sa građaninom Blerom pio kafu o direktnom ili indirektnom trošku poreskih obveznika - piše u saopštenju DS-a.

Ta stranka je pozvala Vučića da „povede“ računa o dostojanstvu Srbije i funkcije koju obavlja.

- DS podržava Vučića kada razgovara sa drugim političarima u interesu države. Podržavamo i kada razgovara sa Hašimom Tačijem kao zvaničnikom. Ali to ne znači da bi podržali da, ukoliko Tači završi političku karijeru, premijer Vučić angažuje građanina Tačija da bude savetnik Vlade Srbije - stoji u saopštenju.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vlada Srbije „nije dala ni dinar“ za dolazak bivšeg britanskog premijera Tonija Blera u Beograd. Premijer je dodao da će Bler vrlo brzo ponovo doći u Srbiju i da će obučiti sve ministre koji treba da isporuče rezultate“

2024 © - Vesti online