Subota 28.02.2015.
09:09
Ž. Marković - Vesti

Srbima nije delila pravdu

printscreen
Traži se provera svih presuda Azre MIletić nad Srbima

Bivši logoraši sada traže da se proveri uloga Miletićeve u svim presudama Srbima koji su bili optuživani za navodne ratne zločine.

Pretila tužiocu?

Protiv Azre Miletić ranije je podneta tužba zbog neplaćanja rata za stan koji je kupila 2005, a u međuvremenu i prodala. Na teret su joj stavljane i navodne pretnje upućene tuzlanskoj tužiteljki koja je sina Azre Miletić optužila za nanošenje lakših povreda.

- Ispostavlja se da je Azra Miletić verovatno primala mito za smanjenje kazni kriminalcima. Pa, kako onda da govorimo o pravdi prilikom suđenja Srbima za navodne ratne zločine? Ima u Sudu BiH još korumpiranih i neprofesionalnih sudija - rekao je Dukić.

Podsetimo, iako je uhapšena zbog navodnog uzimanja mita u slučaju koji se tiče organizovanog kriminala i trgovine narkoticima, sudija Miletić je odranije poznata javnosti po presudama za ratne zločine. Bila je i član i predsedavajući sudskog veća u nekoliko predmeta ratnih zločina u kojima su Srbi osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne.

Između ostalog, bila je sudija u drugostepenom suđenju Branislavu Medanu, Slobodanu Jakovljeviću, Aleksandru Radovanoviću, Brani Džiniću i Milenku Trifunoviću, kada su osuđeni na ukupno 153 godine zatvora zbog zločina u Srebrenici!

Odlukom Ustavnog suda BiH, ovoj petorci je presuda ukinuta zbog pogrešne primene Krivičnog zakona, a njihovi advokati su u ponovljenom postupku tražili izuzeće Azre Miletić.

Hapšenje Miletićeve do temelja je uzdrmalo pravosudni sistem BiH, a to je potvrdila i Medžida Kreso, predsednik Suda BiH. Ona je ocenila da ovaj događaj baca mrlju na rad svih sudija i može da poljulja poverenje građana.

2024 © - Vesti online