Subota 28.02.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Lj. Savić

Da ne zna levica šta čini desnica

Lj. Savić
Kucaju i znani i neznani: Porodica Zarić

Iznenadnu sreću ove porodice, opet je pomutila bolest, koja kao da neće da napusti ovaj ubogi kućerak i njegove stanare. Glava porodice, 45-godišnji Radomir ne deli ove lepe trenutke s njom jer je iznenada otpremljen za bjeljinsku bolnicu, uz sumnju da je oboleo od virusne upale pluća, koja ovih dana hara Republikom Srpskom. Uz već postojeću urođenu srčanu manu, svako drugo oboljenje ili pak stres mogu ovog iscrpljenog čoveka koji sa svojom porodicom živi samo od 90 evra socijalne pomoći, i životno ugroziti.

Kontakt

Adresa ove porodice je: Radomir Zarić, selo Trnjaci kod Bijeljine, 763120, Republika Srpska. Broj telefona: 00387 65 190 765. Kao uvek, i "Vesti!" su na usluzi: 00381 11 31 93 771.

- Nije nažalost samo suprug bolestan i deci sam skidala temperaturu celu noć, i oni se iznenada porazbolevaše, po petogodišnju ćerkicu Mariju koja od rođenja pati od cerebralne paralize, svaka vrućica je opasna - priča umorna Dragana kojoj je u toj celoj strci pokucala na vrata nepoznata žena i predala joj na ruke 300 KM, ili 150 evra, uz kratku poruku da joj to za zdravlje porodice šalje gospodin Bogdan Poljak!

- Hvala mu od srca, ne znam ni odakle je, ali znam da nam je želeo dobro.

Ipak verujemo da će novčani dar od 755 australijskih dolara uz kratko i toplo pisamce anonimnih darodavaca iz Sidneja pričiniti radost ovoj porodici. Evo, šta su oni poručili porodici Zarić:

Lj. Savić
Humanost: Veče u Bijeljini

"Nas nekoliko smetenjaka, našli smo za shodno da pomognemo Radomira Zarića... Nas ima nekoliko, ali ne želimo da se zna ko je to, po onoj Hristovoj, da ne zna levica koliko daje desnica. Dakle, mi se ne plašimo nikoga da kažemo ko smo. Bože sačuvaj, ali ako je to dobro što činimo, onda želimo da se ne zna ko smo, Bog zna... Porodici Zarić i svima drugima želimo srećan post i Vaskrs u zdravlju i miru...".

Koncert

Učenici četvrtog/jedan razreda bijeljinske gimnazije Filip Višnjić održali humanitarno veče u okviru projekta "Ja građanin", a prihod od prodatih ulaznica uplaćen ja na račun socijalno ugrožene porodice Zarić. Prema rečima maturanata, cilj im je da animiraju javnost i nadležne na potrebu osnivanja fonda za obolelu decu.

Hvala ovim divnim smetenjacima, hvala i gospođi Angeli Tadić iz Diseldorfa čija se želja ispunila, jer su i građani Bijeljine priskočili u pomoć, hvala porodici Marić iz Sidneja, hvala u ime "Vesti" gospodinu Poljaku...

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online