Petak 27.02.2015.
13:44
alo.rs

Požarevac: Oteo tinejdžera i tražio 600 evra otkupa

ekensonline.com
Otac odmah posumnjao u pričo o novcu i slupanim kolima

Uhapšeni je držao maloletnika zatočenog u stanu i terao ga da pozove svog oca i slaže ga da je udario automobil nekom čoveku i da mora da donese 600 evra jer je tolika šteta. Otac kome je ta priča bila sumnjiva odmah je obavestio policiju koja je i uhapsila prevaranta dok je preuzimao novac.

Maloletni D. M. je primljen u bolnicu gde su mu konstatovani podlivi i hematomi, jer ga je N. K. tukao dok nije pristao da pozove svog oca i traži novac.

- Njih dvojica su razmenili međusobno mobilne telefone, ali je iste večeri uhapšeni pozvao dečaka i rekao da mu duguje 70 evra. Maloletnik se pravdao da nema, ali ga ovaj nije slušao i rekao je da će ga ponovo pozvati. Posle dva sata ponovo ga je pozvao i rekao da mu sad duguje 200 evra. Uhapšeni ga je zvao na svaka dva sata i povećavao sumu sve dok nije dostigla 600 evra. Onda je došao u njegov stan i oteo ga. Skoro ceo dan uhapšeni je držao maloletnika zaključanog u svom domu. Kada god bi se ovaj tinejdžer nešto usprotivio ovaj ga je tukao po glavi, telu rukama i nogama - rekao je izvor blizak slučaju.

Otac dečaka je pozvao policiju čim je primio poziv sina, i u dogovoru sa policajcima s novcem otišao na jednu raskrsnicu u Požarevcu, gde je otmičar i uhapšen prilikom primopredaje, piše “Alo”.

Oteti maloletnik je policajcima rekao da je sa uhapšenim razmenio mobilni telefon, ali da nije bilo reči da mu nešto duguje. Posle saslušanja N. K. je određeno zadržavanje do 30 dana.

Živeo sam da ne bi putovao do škole

D. M. (17) rodom je iz sela u okolini Kučeva, ali mu je otac iznajmljivao stan u centru Požarevca kako ne bi putovao svaki dan u školu. "Prevarant je znao sve to, pa je mislio da će mu dete sa sela biti lak plen. Međutim, nije se nadao da će otac pozvati policiju", rekao je izvor.

2024 © - Vesti online