Četvrtak 26.02.2015.
11:27
Tanjug, B92

Koliko košta Blerovo "kafenisanje" sa ministrima?

Reuters/M.A.EG.
Toni Bler sat vremena "uz kafu" pričao o političkim strategijama

- Ja sam potpuno sigurna da nije zato što je ovo bio zaista razgovor uz kafu - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara u Privrednoj komori Srbije.

Na tom sastanku, objasnila je Mihajlović, razgovarano je o tome kako sve vlade na ovom svetu imaju ozbiljan probem i često ta godina bude izgubljena.

- Zato je na tom sastanku sa Blerom najviše bilo reči o tome da srpska vlada prvu godinu nije izgubila već je donela reformske zakone, napravila aranžman sa Međuanrdonim  monetarnim fondom (MMF) i sada kreće u kapitalne investicije - navela je Zorana Mihajlović.

Mediji su objavili da je Toni Bler u sredu održao jednosatno predavanje ministrima i njihovim saradnicima u Klubu poslanika u Beogradu. Bler je, kako navodi B92, savetovao ministre i njihove saradnike da se za vreme svog mandata fokusiraju na tri ili četiri glavne teme i da njih rešavaju.

Niko od ministara, po izlasku sa predavanja, nije želeo ništa da komentariše. Prvi koji je napustio Klub poslanika u Tolstojevoj 2 na Dedinju bio je ministar Nikola Selaković, ali on nije želeo da kaže kako mu je bilo na predavanju. Na isto pitanje novinara nisu želeli da odgovore ni ministri Dušan Vujović, Ivan Tasovac i Zorana Mihajlović.

Bleru je očigledno bilo bitno da u Beogradu ostane neprimećen, pa je zato Klub poslanika napustio kroz zadnji izlaz, najverovatnije kroz kuhinju. Objekat je napustio u pratnji blindiranih kombija i automobila.

2024 © - Vesti online