Sreda 25.02.2015.
18:03
Vestionline

Šta se dešava sa našim trenerima? Udaraju, dave, psuju...

Reuters/S.R.
Nervozan, ali se ne izvinjava: Siniša Mihajlović, trener Sampdorije

Veći incident sprečili su ostali igrači Sampdorije, dok je Riđini bio u šoku. Srpski stručnjak imao je opravdanje.

- Incident sa Ređinijem? Takve stvari se dešavaju na svakoj utakmici, ne samo na derbiju. Napravio je glup faul, mogli smo zbog toga da primimo gol i izgubimo utakmicu. Zbog toga sam bio ljut i morao sam to da izbacim iz sebe. Utakmica je u celini bila lepa, obe ekipe su mogle da slave - rekao je Mihajlović.

Pre toga, akteri incidenata bili su košarkaški treneri. Trener Partizana Duško Vujošević krajem prošle sezone davio je Bogdana Bogdanovića, a nešto kasnije isti čin, u Jerusalimu, ponovio je i na Mihajlu Andriću. Izvinjenje je naravno izostalo kao u slučaju Siniše Mihajlovića, koji nije našao za shodno da se izvini za postupak koji je šokirao Apenine.

Pre desetak dana, još jedan srpski košarkaški trener šokirao je sve. Trener Albe Saša Obradović, koji nije bio poznat po burnom temperamentu umalo se fizički nije sukobio sa svojim igračem Aleksom Renfroom. Nervozni stručnjak tima iz Berlina prvo je kritikovao igrače da poklanjaju pobedu rivalu, a onda se okrenuo ka Amerikancu i odgurnuo ga. Pale su i psovke, ali je brzom reakcijom ostalih košarkaša Albe sprečen verovatno i fizički sukob Obradovića i američkog beka.

Legendarni srpski treneri Dušan Ivković i Željko Obradović poznati su po burnom temperamentu. Tako je prošle godine popularni Duda šutnuo mladog turskog košarkaša Balbaja Dolgluša nezadovoljan njegovom igrom.

Incidente je imao i Željko Obradović na klupi Fenerbahčea i to sa zemljakom Nemanjom Bjelicom, koga je bukvalno oterao do svlačionice, besan zbog nekih poteza nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde.

Da nisu samo Srbi dežurni krivci pobrinuo se italijanski stručnjak Delio Rosi, koji je u maju 2012. godine nasrnuo na našeg Adema Ljajića.

Mnogi će reći da su takvi incidenti postojali i ranije. U svetu sporta još se prepričava da je Nikola Stamenić, nekadašnji selektor vaterpolo reprezentacije Jugoslavije udario šamar, tada mladom, Aleksandru Šapiću. Ipak, danas, u doba modenih tehnologija ništa ne može da se "gurne pod tepih". Razvojem društvenim mreža, takvi incidenti brzinom svetlosti se pojave u javnosti i postaju centralna tema medija, a ne izuzetni potezi igrača...

2024 © - Vesti online