Sreda 25.02.2015.
10:10
D. Dušanić - Vesti

Čas pevanja za celu estradu

Z. K. Munja
Raspevana baka: Snežana Šurišić sa unucima

Da je Snežana pevač sa izuzetnim vokalnim mogućnostima, odavno se zna, a o tome svedoče i brojna priznanja koja je tokom karijere osvojila za interpretaciju. Ali, posle njenog koncerta moglo se čuti od obožavaoca da je ovog puta potvrdila svoj kvalitet još jednom, održavši svojevrstan, duži čas pevanja.

Ovacije je dobila pošto je uz pratnju samo na harmonici svog prvog gosta, dugogodišnjeg saradnika i kolege iz žirija takmičenja za Zvezde Granda, Dragana Stojkovića Bosanca izvela izuzetno zahtevnu pesmu "Plačem već tri dana" Vide Pavlović.

Nakon toga usledio je blok od 45 minuta sa gošćama Anom Bekutom i Zoricom Brunclik, koja je sa koleginicama pokazala da suvereno vladaju scenom i imaju odličnu komunikaciju sa publikom. Cela sala bila je na nogama i zdušno ih pratila, a potom je mikrofon otišao u ruke još jedne specijalne gošće - Lepe Brene. Ona je izvela tri pesme i pokazala svoju savršenu liniju posle odmora na Tajlandu.

Za to vreme Snežana se presvukla i popravila šminku, a potom nastavila u istom ritmu, da bi koncert završila u zagrljaju sa svojim unucima izvodeći numeru "Udario tuk na luk".

- Moja karijera je išla teže nego neke druge, ali je zato trajnija. Put je bio sporiji, vremena su bila drugačija, znalo se ko, šta i kako može. Svaki korak koji sam napravila bio je pravi, i ostavio je pečat na moj rad. To je razlog što sam danas u prilici da obeležim ovakav jubilej - rekla je Snežana, koja je bila presrećna posle održanog koncerta.

Brojne kolege u publici

U prvom redu dvorane sedeli su pevačicin sin Marko, ćerka Maja, unuci Miloš, Teodora, Lana i Luka, ali i Aca Lukas, Saša Popović, Suzana Jovanović, Miroljub Aranđelović Kemiš, dok su na stolicama tik uz binu bili Lepa Lukić, Rade Jorović, Merima Njegomir, Boki Milošević, Dragan Aleksandrić, Neda Ukraden, Nada Topčagić, Goca Lazarević, Aco Pejović, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Biljana Jevtić, te brojni mladi pevači iz Zvezda Granda. Najveselija bila je Milica Todorović, koja je veći deo koncerta đuskala i pevala, dižući od zadovoljstva ruke uvis.

- Tokom karijere imala sam sreću da sam sarađivala sa Draganom Aleksandrićem, hitmejkerom zlatnog doba estrade. Iznedrio je brojne hitove koji će ga zasigurno nadživeti. Njegove pesme su lake za slušanje, ali su teške za izvođenje. To ja najbolje znam! Primer za to su numere "Nema ćara od bećara" i "Mala soba tri sa tri" - rekla je Snežana za Aleksandrića koji je bio u publici na koncertu.

Mnogi su očekivali da Snežanin gost bude Šaban Šaulić s kojim često nastupa i kojeg je nebrojeno puta hvalila, govoreći da i danas od njega mnogo može da nauči. Međutim, on je izostao. U ime porodice Šaulić na koncertu su bile Ilda i Sanela, dok je Šaban sa suprugom Gordanom baš tog dana otputovao na odmor.

Lukasa spopadala obožavateljka

Već posle prvih pesama koje je otpevala, Snežana je uspela da deo publike podigne na noge. Jedna gospođa je igrajući izašla sa svog mesta ispred posetilaca u prvom redu. Polako se primicala Lukasu, a onda se nagla nad njega, sa željom da ga zagrli i poljubi. Aca je ljubazno ženu zamolio da bude pristojna, ali ona nije lako odustala od svoje namere. Spopadala ga je i još nekoliko puta bezuspešno pokušavala da ga pošto poto poljubi. Na kraju se ipak udaljila i nastavila da igra, a pevač je, očigledno da bi smirio malo živce, povukao nekoliko dimova iz svoje elektronske cigarete.

2024 © - Vesti online