Sreda 25.02.2015.
08:48
D. Lj. J. - Vesti

I Jutjub koriste protiv opozicije

Reuters
Pljušte nove optužbe: Makedosnki premijer Nikola Gruevski

Pozivajući se na Ju tjub kanal kao izvor informacija (?!), provladine televizije su objavile video-snimak tajno snimanog razgovora Boškovskog s nepoznatim čovekom koji govori makedonski sa grčkim akcentom. Na snimku se vidi kako Boškovski od tog čoveka prima novac, a zauzvrat mu obećava da će se založiti za promenu imena Makedonije.

- Objavljivanjem snimka s podmetnutim policijskim provokatorom koji daje novac Boškovskom, a koji je korišćen kao ključni dokaz prilikom suđenja i presudi od osam godina zatvora, policija preko režimskih televizija pokušava da dokaže da je Ljube prodavao ime za novac. A zašto da se ne veruje Boškovskom da je lagao tog policijskog provokatora i kasnije zaštićenog svedoka samo da bi mu uzeo neki dinar za kampanju - javno postavlja pitanje profesor Šorđi Spasov, bivši ministar pravde.

Profesor Fakulteta bezbednosti Vladimir Pivovarov kaže da je objavljivanjem tog snimka, napravljenog za vreme izborne kampanje 2011. godine, počinjeno teško krivično delo u cilju političkog obračuna.

- Ovakvi materijali smeju da se kao dokaz upotrebe samo u zakonskoj proceduri, a nakon završetka postupka da se u prisustvu komisije unište - precizirao je Pivovarov.

Da bi se izbegla zakonska ograničenja, tajno snimani materijali protiv opozicije prvo se pojavljuju na Ju tjub kanalu, a potom ih preuzimaju i dalje obrađuju režimski mediji i televizije.

Takav je bio slučaj i sa tajno snimanim razgovorom lidera opozicione SDSM Zoranom Zaevim sa premijerom Gruevskim gde je Zaev "priznao" da je kompromitujuće materijale protiv vlasti dobio od "stranih tajnih službi". Pitanje je, međutim, ko na Ju tjub postavlja tajno snimane materijale da bi okaljao opoziciju, a opozicioni lideri uglas tvrde da odgovor nije teško pretpostaviti.

Provokator se izvinio?

Violeta Boškovska, supruga uhapšenog Ljubeta, nedavno je izjavila da joj se policijski provokator, a u sudskom postupku zaštićeni svedok na suđenju njenom mužu, navodno izvinio što je učestvovao u policijskoj nameštaljci protiv njenog supruga.

2024 © - Vesti online