Utorak 24.02.2015.
19:57
telegraf.rs

Partizanova petorka iz snova: Ovi igrači nisu obukli crno-beli dres, a bili su tako blizu

Tanjug/AP
Potpisao za crno-bele, a nije igrao: Andrej Kirilenko

Kirilenko je od 1998. do 2001. godine nastupao za CSKA, a s obzirom da nije bilo moguće da iz ruske lige pređe u NBA, "AK 47" je potpisao neku vrstu ugovora sa Partizanom, kako bi mogao da ode "preko bare".

Međutim nikada nije odigrao nijedan minut za crno-bele, a verovatnoća da se sada tako nešto dogodi ne postoji, jer Kirilenko razmišlja o završetku karijere u Rusiji, odnosno CSKA.

Tanjug/AP
Želeo među crno-bele: Mirza Teletović

Mirza Teletović je bio talentovani 19-godišnjak iz tuzlanske Slobode, 2004. godine je postigao dogovor sa crno-belima i potpisao ugovor u Sarajevu, a onda je posle samo nekoliko časova zamolio čelnike beogradskog kluba, Predraga Danilovića i Duška Vujoševića, da isti proglase nevažećim.

Te godine bili su martovski nemiri na Kosovu, pa su zapaljene džamije u Beogradu i Nišu. To se desilo samo nekoliko sati posle potpisa ugovora, koji je obavljen u Sarajevu. Teletović je umesto u Beogradu, završio u Ostendeu, zatim u Taukeramici, pa NBA…

Tanjug
Ništa od završetka karijere u Partizanu: Dejan Bodiroga

Legenda srpske košarke Dejan Bodiroga imao je želju da karijeru završi u Partizanu, što je u često pominjao u svojim izjavama. Prisustvo na utakmicama, mnogi humanitarni turniri u malom fudbalu koje je igrao u dresu Partizana značili su samo jedno za navijače – Bodibond će doći na kraju karijere. Na kraju, ništa od toga. Bodiroga je poslednju sezonu odigrao za Lotomatiku iz Rima 2007. godine.

cskabasket.com
Nije ispunio zacrtanu želju: Mirsad Jahović

I nekadašnji reprezentativac Turske Mirsad Jahović javno se deklarisao kao navijač Partizana, a u nekoliko navrata pominjalo se da će i obući crno-beli dres.

Često je u izjava za "FIBAbasket", "Tempo", govorio kako će kad tad odigrati sezonu u "Pioniru", ali njegova biografija je ostala bez tima iz Humske.

Jahović je karijeru završio u Fenerbahčeu 2012. godine, bez odigranog meča za Partizan.

Tanjug/AP
Bio pred vratima Humske: Džej Ar Holden

Američki plejmejker Džej Ar Holden poslednji je u nizu zvezda, koji su napravili velike karijere, a početak iste je mogao da provede u crno-belom dresu.

Umesto u Partizan, Holden je prešao u grčki AEK 2001. godine, jer se situacija oko potpisivanja ugovora sa crno-belima iskomplikovala.

Posle sezone u timu iz Atine, gde je Holden najavio da će biti jedan od najboljih igrača Evrope, Amerikanac je prešao u CSKA. Kakvu je blistavu karijeru kasnije napravio, igrajući i u dresu ruske reprezentacije svima je poznato.

2024 © - Vesti online