Utorak 24.02.2015.
15:15
Tanjug

Ukrajina zamenjuje ruske filmove poljskim

Reuters
Ukrajina ne želi filmove i serije koje veličaju rusku vlast

Kirilenko je ukazao da su mnoge poljske televizijske serije atraktivne za ukrajinsku publiku te da će ih Ukrajina otkupiti i istakao da je "neophodno izbaciti ruske filmove sa ukrajinskog tržišta", preneli su ukrajinski mediji.

On je objasnio, kako navodi ruska agencija Tass, da Ukrajina nema zadovoljavajuću filmsku produkciju.

Ranije je uprava ukrajinskih kinematografa "Goskino Ukraini" zabranila prikazivanje ruske serije "Brat-2" na ukrajinskoj televiziji, kao i emitovanje još dve ruske serije, navodeći kao razlog da te serije "popularizuju strukture vlasti Ruske Federacije i stvaraju pozitivnu sliku o njihovim predstavnicima", podseća Tass.

Ruska agencija navodi da je "Goskino Ukraini" u decembru odbila da izda dozvolu za prikazivanje televizijskih serija "Taras Buljba", "Kremen" i "Kremen-2", a zabranila je i emitovanje novogodišnje komedije "Majke" i drame "Beli čuvari", kao i još nekoliko serija i filmova u kojima glavne uloge tumače ruski glumci koji su u Ukrajini omraženi zbog svog otvorenog proruskog stava.

Ukrajinske vlasti su u septembru prošle godine zabranile rad 15 ruskih TV kanala na svojoj teritoriji, uključujući Prvi kanal, RTR Planeta, NTV-MIR, Rosija-24, Rosija 1, TNT, RT i druge.

Prošle nedelje je ukrajinski parlament obustavio akreditacije za predstavnike ruskih medija u ukrajinskim institucijama državne vlasti, podseća Tass.

2024 © - Vesti online