Utorak 24.02.2015.
11:11 >> 16:16h
index.hr

Bivši zatvorenik upucao policajca i njegovu ženu, pa presudio sebi

wikimedia.org
I ranije pretio policajcu, kojeg je na kraju i upucao

Portal Index.hr preneo je saopštenje Sindikata državnih i lokalnih službenika i nameštenika Republike Hrvatske koji navode da je napadač bivši zatvorenik koji je upucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu.

Portparolka Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić potvrdila je da se oko 13.10 u kući u koju se zatvorio I. D. čuo pucanj.

- Policija je ušla u kuću i pronašla njegovo telo, a nadležni su konstatovali smrt - rekla je ona, prenose hrvatski mediji. Prethodno je odred specijalne policije pokušao da pregovara sa njim.

Ranjeni muškarac i žena prevezeni su u požešku bolnicu. Žena ima prostrelnu ranu ramena, a muškarac je upucan u stomak. Oboje su trenutno na operaciji i nisu u životnoj opasnosti, iako su pretrpeli teške povrede.

Prema prvim informacijama u selu Pavlovci kod Požege jutros (24. februar) je došlo do pucnjave u kojoj su dve osobe ranjene. Osoba koja je pucala zatvorila se u porodičnu kuću i pretila da će izvršiti samoubistvo, zbog čega je pozvana specijalna jedinica policije iz Osijeka.

O slučaju je Sindikat državnih i lokalnih službenika poslao saopštenje u kojem kažu da je napadač bivši zatvorenik koji je upucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu!

- Kako saznajemo, radi se o bivšem istražnom zatvoreniku koji je već ranije pretio upucanom  pravosudnom policajcu, a činio je to i tokom boravka u zatvoru, o čemu su obavešteni policija i sud, koji ga je pustio na slobodu krajem januara ove godine.

Međutim, usprkos ovim saznanjima nadležnih državnih i pravosudnih tela, bivši zatvorenik je svoju pretnju i ostvario sačmarom.

2024 © - Vesti online