Utorak 24.02.2015.
10:00
alo.rs

Ministri, da li se stidite?

A. Čukić
Ne dao bog nikome njihovu sudbinu!

Ovim izmenama Zakona roditeljima dece obolele od raka omogućilo bi se odsustvovanje sa posla dok traje lečenje i za to vreme bi primali punu zaradu. Ali u Vladi Srbije za tu inicijativu, bar za sada, nema razumevanja...

- Pored silne muke zbog bolesti ćerke, prošlog ponedeljka zadat mi je još jedan udarac. Dobila sam otkaz samo zato što nisam mogla da vodim bitku za život svoje Olje i da dolazim na posao. Poslodavci nisu imali razumevanja za moju situaciju i bolovanje na kojem sam od jula prošle godine. Zato Vladu i sve njene članove koji su pokazali da nisu na strani nas roditelja treba da je stid - kaže Valentina, koju je vest da Vlada nije prihvatila inicijativu za pomoć roditeljima dodatno porazila.

- Sve članove Vlade, ali i poslanike Skupštine Srbije, pozivam da odvoje samo jedan sat i dođu na dečje odeljenje Onkološke klinike u Beogradu. Verujem da će većina shvatiti šta proživljavamo - poručuje Pekovićeva.

Inače, Vlada je Skupštini Srbije predložila da izmene ne prihvati u načelu jer takvo rešenje ne postoji ni u jednom sistemu obaveznog zdravstvenog osiguranja, a dodatna finansijska sredstva za tu namenu u ovom momentu ne mogu da obezbede ni organizacija obaveznog zdravstvenog osiguranja, ni poslodavci.

Milisavljević ipak optimista

Poslanik DS-a Dušan Milisavljević očekuje da će izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju ipak biti usvojene.
- Vlada je dostavila mišljenje, ali Skupština odlučuje - kaže Milisavljević, koji je sa NURDOR-om inicirao izmene tog zakona. On ističe da ima podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktorke RFZO Verice Lazić, te da zajedno traže rešenje.

2024 © - Vesti online