Ponedeljak 23.02.2015.
14:21
Srna

Izvor: Grčka poslala spisak reformi. EK: Nismo dobili ništa, vreme ističe

Beta/AP/In Time News/G. L.
Popustili pod pritiskom: Aleksis Cipras i Janis Varufakis

- Dobili smo spisak - rekao je taj izvor i dodao da će ga tokom dana razmotriti grčki poverioci Evropska komisija, Međunarodni monetarni fond (MMF) i Evropska centralna banka.

- Nismo dobili spisak - napisala je portparolka Evropske komisije Mina Andreeva na Tviteru i dodala da "polako ističe rok (do večeras) a Komisija razgovara s grčkim vlastima".

Ona je naglasila da je uobičajeno da dokumenti cirkulišu i da lista zvanično treba da bude dostavljena na kraju ovog dana.

Zvaničnici treba da pregledaju listu grčkih reformi i da potom predaju svoje utiske ministrima finansija evrozone, koji bi sutra trebalo da donesu odluku o zajmu za Grčku.

Ukoliko predlozi budu prihvatljivi, Grčka i njeni kreditori - EU, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond - izradiće tačne uslove za produženje programa finansijske pomoći za četiri meseca.

Drugi evropski izvori izjavio je da kreditori neće donositi nikakvu odluku, već će predstaviti svoju prvu procenu spiska.

Ministri finansija zone evra u utorak će održati telefonsku sednicu posle čega će saopštiti svoju procenu grčkog predloga.

2024 © - Vesti online