Utorak 24.02.2015.
02:30
menshealth.rs

Koliko traje idealan seks?

fineartphotographysite.com
Uglavnom se podrazumeva da će odnos biti duži od pet minuta

- Koliko zaista žene žele da seksualni odnos traje? Dvadeset minuta? Sedam minuta? Uvek osećam pritisak da seks ne traje predugo ili da ne dostignem orgazam prerano - požalio se portalu Mensfitness.com anonimni muškarac.

OBJAŠNJENJE

Generalno, dužina seksualnog odnosa zavisi od ličnih afiniteta, ali uglavnom se podrazumeva da će biti duži od pet minuta.

Iako je studija australijskih seks terapeuta iz 2012. godine pokazala da je brzi seks sasvim zadovoljavajući, verujte da nijedna žena ne želi da svaki put uživa u veoma kratkom seksu. Devojka želi da seks traje manje od sedam minuta jedino kada je u žurbi i panici da ih neko ne vidi.

Druga istraživanja pokazuju da je ženama u proseku potrebno 20 minuta od inicijalnog uzbuđenja do orgazma.

Bitno je da napomenemo da se u dužinu seksualnog odnosa računa i predigra, pa se tako misli na otprilike desetak minuta predigre i isto toliko seksa.

REŠENJE

Osluškujte telo svoje partnerke, ali ako je vaš cilj da je dovedete do vrhunca, onda razmislite o tome da produžite predigru.

Ukoliko vam se dogodi da vi dostignete vrhunac pre nje, imajte na umu da seks ne mora da se završi onog trenutka kada ste vi doživeli orgazam.  

2024 © - Vesti online