Ponedeljak 23.02.2015.
14:07
Beta

Nema razloga za brigu: Biće kiše, ne i poplava

Fonet
Kiše koje se očekuju narednih nedelja neće doneti i poplave

On je na sednici Republičkog šta za vanredne situacije rekao da će narednih dana padati kiša, ali da ne očekuje izlivanje reka.

Nikolić je kazao da očekuje da će u noći između srede i četvrta padati 20 milimetara kiše po kvadratnom metru, a za vikend 10 milimetara, što će, uz topljenje snežnog pokrivača na Kopaoniku i planinama, dovesti do porasta vodostaja reka, ali ne i izlivanja.

Povećan vodostaj, prema njegovim rečima, očekuje se u gornjem toku Južne Morave, Mlave, Timoka, i Kolubare.

Povećane padavine, kako je naglasio, očekuju se u Bosni i Hrvatskoj, a naročito u južnog Bugarskoj, Makedoniji, Kipru, ali to, kako je procenjeno, neće uticati na Srbiju.

On je kazao da se nedavna pisanja medija odnose na očekivanja velikih padavina oko Egejskog mora, a da se ti alarmi bez opravdanja preslikavaju na Srbiju.

Nikolić je pozvao medije da ne uznemiravaju javnost prenošenjem netačnih informacija sa sajtova koji nisu zvanični i relevatni.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je apelovao na lokalne samoprava da organizuju komunalne aktovnosti, posebno što se tiče raščišćavanja vodotokova i ojačavanja nasipa na tokovima drugo reda.

2024 © - Vesti online