Nedelja 22.02.2015.
21:53
Vestionline, Beta

Rad o svojim navijačima: Maloumnici!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Parola "Biće rata" samo je jedna od incidenata sa Banjice

Popularni "Junajted forsi" istakli su nekoliko parola mržnje, na šta su čelnici tima sa jugositoka Srbije reagovali saopštenjem da će slučaj prijaviti Svetskoj Kući fudbala (FIFA).

Zapaljena je zastava Albanije, Turske, Sandžaka, tzv. države Kosovo...

Povodom svega toga oglasio se i Rad zvaničnim saopštenjem u kojem se navodi da "to nisu navijači Rada".

- To nisu navijači Rada, već maloumnici, koji su nam svojim nepromišljenim postupcima otežali i onako tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazimo. Nerazumnim potezom obezvredili su sve
ono što naš klub čini na promociji srpskog fudbala i vraćanju publike na stadion - navodi se u saopštenju Rada.

Iz Rada su poručili da se sve vreme trude da pokažu da je "fudbalska utakmica praznik i sportski događaj kome svi treba da se raduju".

- Ovaj nedopustivi čin pojedinaca koji ruši sve što smo postigli neće nas obeshrabriti da, kao i do sada, promovišemo fudbal, sport i porodice na stadionu. Sa još većim elanom, nastavićemo da zajedno sa svojim pristalicama od utakmica našeg kluba pravimo lepe sportske događaje u kojima će svi uživati i kojima će se diviti i Srbija i Evropa - piše u saopštenju banjičkog kluba.

Takođe se navodi da je Rad učinio sve što nalaže zakon kako bi se bezbedno odigrala utakmica, ali da se i pored toga dogodio incident.

2024 © - Vesti online