Nedelja 22.02.2015.
21:29
Vestionline

Kup kralja - "kralju"!

Reuters
Presudio Barsi: Serhio Rodrigez

Dosta promašaja, velika borba i atrakcija obeležili su ovosezonsku borbu za trofej u Kupu a istakao se u tri navrata Anders Noćioni, koji je spektakularnim blokadama zaustavio Tibora Plajsa, Maceja Lampea i Breda Olesona...

U duelu dva giganta viđena je rezultatska klackalic koja je trajala tokom 35 minuta. Pobednik se do samog kraja nije mogao naslutiti. Na semaforu je u smiraj meča pisalo 71:71, a od tog trenutka Katalonci nisu postigli nijedan koš. Dva poena prednosti imao je tim Pabla Lasa, a onda je pravo niotkuda  u heroja Madrida izrastao Serhio Rodrigez koji je neometano položio loptu za, ispostaviće se, nedostižnih "plus četiri" (75:71).

Ante Tomić briljirao je u dresu "bordo-plavih" sa 25 poena i 11 uhvaćenih lopti, uz konačan indeks 40 (!), dok su iza njega bili Satoranski i Doelman sa po 11.

Titulu MVP poneo je Rudi Fernandez. U najbitnijim momentima iskusni bek Madriđana odigrao je sjajno, a na kraju meča kolone poena, skokova i asistencija bile su popunjene brojkama 16, četiri i pet.

2024 © - Vesti online