Nedelja 22.02.2015.
14:21
Srna

Sirija: Turska je izvršila agresiju na našu teritoriju

Reuters/Stringer/Turkey
Turski zvaničnici iz Ankare pratili tok vojne operacije

"Turska nije zadovoljna samo time što daje svaku vrstu podrške svojim marionetama iz Islamske države, Fronta Al-Nusra - ogranka Al kaide i drugih terorističkih grupa", navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva spoljnih poslova i dodaje da je Turska izvela "bezočnu agresiju" na sirijskoj teritoriji.

Sirijske vlasti su u saopštenju pročitanom na državnoj televiziji navele da je turska vlada obavestila sirijski konzulat u Istanbulu o operaciji premeštanja grobnice Sulejmana Šaha, ali da nije sačekala dozvolu Sirije.

Turska vojska je u subotu veče pokrenula operaciju evakuacije 40 turskih vojnika koji su čuvali grobnicu Sulejmana Šaha, dede osnivača Osmanske imperije, smeštenu na lokaciji koju Ankara smatra suverenom teritorijom.

"Činjenica da Islamska država nije napala grobnicu potvrđuje dubinu veza između turske vlade i ove terorističke organizacije", ističe se u saopštenju sirijskih vlasti.

U skladu sa striktnom verzijom šerijatskog zakona koji sledi, Islamska država je digla u vazduh mnoge grobnice na području koje se nalazi pod njenom kontrolom, naveo je Rojters.

2024 © - Vesti online