Subota 21.02.2015.
19:27 >> 21:11h
mondo.rs, Vestionline, Beta

Napeto u Nišu: Sukob "delija" i policije

Beta/AP/D. V.
Foto: Ilustracija

Sukob na Trgu je trajao oko pet minuta, posle čega je policiji stiglo pojačanje, ali i posle čega je jedan deo navijača Crvene zvezde uspeo da se istrgne iz "prstena" koji je formiran. Zamisao je bila da se navijači Zvezde okupljaju ispred Crkve Svetog Save i da, potom, u pratnji policije, u korteu, budu sprovedeni do hale "Čair", koja je na 15 minuta peške odatle. 

Nešto pre 19 časova stvorena je tenzija, došlo je prvo do guranja, potom su poletele upaljene baklje, ali i kamenice, kada je došlo i do oštrog fizičkog obračuna huligana i policije. Situacija se na samom Trgu smirila nakon pet-deset minuta, ali je pitanje da li je policija uspela sve Delije da zadrži na prostoru koji je za to bio predviđen.

Prema saznanjima reportera "Monda" jedan deo navijača uspeo je da se udalji i krene u pravcu hale, a potera je u toku.  U isto vreme, iz Beograda, odmah posle utakmice Partizan - Voždovac, krenuo je konvoj sa "grobarima", piše portal mondo.rs.

Jedan žandarm je zamolio reporterku Agencije Beta da se udalji, rekavši da huligani imaju kamenje, letve i flaše. Za sada nema zvaničnih informacija o povređenima u sukobima policije i huligana u Nišu, ali je Agencija Beta nezvanično saznala da je jedan pripadnik Žandarmerije lakše povređen. 

Dva navijača Crvene zvezde uhapšena su u Nišu zbog napada na policiju, nezvanično je
saznala Agencija Beta. Ta dvojica su uvukla jednog policajca u masu huligana i tukla ga
pesnicama. 

2024 © - Vesti online