Subota 21.02.2015.
15:05
Beta

Đilas: Smanjimo sujetu!

Fonet/N.Đ.
Omogućiti dobre uslove svim selekcijama: Dragan Đilas, predsednik KSS

- Prethodne četiri godine smo radili onoliko koliko smo mogli. Pomerili smo neke stvari na bolje, došli smo do nekog nivoa zahvaljujući dobrom radu selektora i igrača. Kruna svega je bilo
srebro sa Svetskog prvenstva u Španiji. U to nije verovalo puno ljudi, ali su verovali oni koji treba da veruju - rekao je Đilas na Izbornoj skupštini KSS.

Đilas je na Izbornoj skupštini u Nišu, gde se održava završnica Kupa Radivoja Koraća, ponovo izabran za predsednika KSS.

- Obaveza svih nas jeste da pokušamo da odbranimo to što smo napravili i da dođemo do još većih rezultata - kazao je Đilas.

- Plan je da budemo jedna od zemalja koja će imati dve reprezentacije, i mušku i žensku, na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Naše je da selektorima omogućimo da imaju sve uslove i da se svi zajedno radujemo. Nadamo se da ćemo posle 12 godina biti na Olimpijskim
igrama - istakao je Đilas.

Zvezda i Partizan najveća dobra, ali...

On je naveo da je finansijska situacija u Savezu daleko bolja i da će se svi u KSS boriti da pomognu razvoj regionalnih centara.

- Potrudićemo se da razvoj regionalnih centara bude ono čime ćemo se baviti. Jasno je da su nam Zvezda i Partizan dva najveća dobra, ali je jasno da bez regionalnih centara ne postoji nastavak razvoja. Selektor (Aleksandar) Đorđević je samo u Nišu bio četiri puta i to je veliki podsticaj ljudima ovde za rad - naveo je Đilas.

On je dodao da će težište rada Saveza biti i rad sa mladima, a kao problem je istakao odlazak mladih igrača u inostranstvo.

Predsednik Saveza je na kraju pozvao sve u košarci da smanje sujete.

- Nas sve vezuje ljubav prema košarci. Potrebno je da smanjimo sujete i negativan odnos jedni prema drugima, da pazimo na svaku reč koju izgovorimo. Ako budemo imali takav pristup, naša košarka ima budućnost - zaključio je Đilas.

2024 © - Vesti online