Subota 21.02.2015.
11:45
Vestionline, Naše novine

Đurić: Nisam ni otišao a već ste "spiskali" 2 miliona

M. Todorović
Kalkulator: Dragan Đurić

- Na Skupštini kluba 25. decembra dugovali smo 13.200.000 evra i nije mi jasno kako su oni u svom izveštaju, samo šest dana kasnije, uspeli da potroše još dva miliona evra. Pozivam gospodina Popovića i njegove saradnike da objasne kako odjednom može da se napravi tolika razlika - priča Đurić.

Kako kaže, dug posle njegovog odlaska nije onoliki kolikim ga je predstavila nova uprava, već mnogo manji.

- Taj dug je najpre manji za četiri miliona evra, za koliko je prodat Petar Škuletić. na račun je leglo i 600.000 evra od UEFA za igranje u evropskim kupovima. Od Anderlehta za Aleksandra Mitrovića treba da dobiju 1.200.000 evra, kao i još 20 odsto od njegove naredne prodaje. Za Lazara Markovića takođe za njegov budući transfer treba da bude uplaćeno 1.400.000 evra, za TV prava 1.200.000 evra. Ako sve to stavite na papir biće jasno da je realni dug tek oko pet ili šest miliona evra - otkriva Đurić.

Osvrnuo se popularni "Đura" i na dugovanja prema bankama, koje, kako kaže, crno-beli nemaju.

- Partizan ne "ubijaju" nikakve kamate kao Crvenu zvezdu. Sve su to dugovi menadžerima za transfere i prema vivšim igračima. Nijedan klub ne može da posluje na nuli u srpskim uslovima, a ovaj dug kojim sam ja ostavio, može se srediti za samo jednu sezonu igranja u Ligi šampiona - podvukao je Dragan Đurić.

2024 © - Vesti online