Subota 21.02.2015.
11:17
Beta

Prag: Gradske vlasti pojele viršle iz hot doga, narod dobija samo kifle

Reuters
Nema više klasičnog hot doga

Komplet korupcionaški meni kiosk nudi za 2,5 evra, a Bemova kobasica, po nekadašnjem dugogodišnjem gradonačelniku Praga Pavelu Bemu tokom čijeg mandata su izbile neke od najvećih korupcionaških afera krađe novca Pražana, prodaje se za 1,85 evra u preračunu.

Vlasnik lanca brze korupcionaške ishrane KUMpica pored prazne kifle sa pokradenom viršlom marke "tunel Blanka" u koji je Prag utopio milijarde javnog novca poreskih obveznika sa sudskim epilogom, nudi i picu specijalno za Pražane koji imaju posebnu gradsku kartu.

Openkard je trebalo da služi za plaćanje gradskog prevoza, biblioteka i ulaznica na kulturne manifestacije, a sada je se zbog nadzidanih cena na netransparentnim tenderima grad Prag odrekao.

Pravi vlasnik tog kioska je Pica kompani koja zaista ima nekoliko kioska sa brzom hranom u centru Praga, a na ovaj svoj sa korupcionaškim menijem postavila je na češkom i engleskom jeziku
objašnjenje da joj je dozlogrdilo da gleda kako gradske vlasti kradu novac građana i rasipaju ga u sumnjivim projektima i meni je reakcija na najpoznatije praške korupcionaške afere.

- Kao što vidimo, politička satira je još uvek živa i to ne samo na pozorišnoj sceni. Ni gradu ni Vaclavskom trgu neće naneti štetu zato što se radi o aferama koje su svima poznate. Treba rešavati
probleme a ne to što neko na njihov računa zbija šale", kazala je za današnje Lidove novini portparol grada Praga Petra Hruba.

2024 © - Vesti online