Subota 21.02.2015.
07:47
J. A. - Vesti

Putin nagradio borce NOB (1): Medalje srpskim partizanima

Fonet
Svečanost u ambasadi Rusije u Beogradu

Ceremonija uručenja 16-orici pripadnika Narodnooslobodilačke vojske upriličena je u četvrtak, a povodom 23. februara, Dana branilaca Otadžbine, odnosno praznika Vojske Rusije, pravne naslednice slavne Crvene armije.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin medalje je uručio prekaljenim borcima NOB-a Milanu Ateleviću, Milisavu Đuriću, Živojinu Dobričiću, Dragici Ilinčić, Stanislavi Kolarević, Dragoljub Laziću, Milisavu Lukiću, Dragici Milosavljević, Milošu Milikiću, Jovu Miškoviću, Branku Nikoliću, Velimiru Ostojiću, Jovanu Radovanoviću, Milan Runjiću, Žarku Tešiću i Jordanu Filipoviću.

Kako je rečeno, medalje su dobili pripadnici partizanskih jedinica koji danas žive u Beogradu, a do 9. maja, kada se obeležava Dan pobede nad fašizmom, dobiće ih svi koje ruska ambasada u međuvremenu pronađe na teritoriji Srbije.

Pred dodelu medalja, sa video bimova su emitovani video materijali o ruskoj vojsci i njenim uspesima. Između ostalog, navedeno je da projektili srednjeg dometa tipa iskander mogu iz baza u Kalinjingradu da stignu do Varšave za nešto više od dva minuta.

"NATO za to vreme ne bi stigao zube da opere", rekao je narator, a kao ilustracija te tvrdnje priložena je čaša sa četkicom za zube.

SUTRA: Putin nagradio borce NOB (2): Razgovori sa dobitnicima

2024 © - Vesti online