Četvrtak 22.04.2010.
23:46
Vestionline

Hajduk neće publiku protiv Zvezde u Kuli!

"Dobili smo zahtev od čelnika Hajduka da protiv Zvezde igraju bez publike, jer ne mogu da garantuju dovoljnu bezbednost. Oni traže od nas da donesemo takvu odluku, ali mi kao Zajednica, niti ja kao komesar nemamo te ingerencije. Jedini koji može da zatvori stadion Hajduka je MUP Srbije", izjavio je Komesar za takmičenje Jelen Superlige Srbije Branislav Delić.

U dopisu koji je upućen i na adresu FS Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se da klub nije u stanju da garantuje bezbednost gledalaca i aktera na stadionu.

"Samo MUP može da zabrani dolazak publike i mi smo zatražili njihovo mišljenje, na koje očekujemo odgovor u najkraćem roku, jer se meč igra već u nedelju. Ta odluka mora da se donese ranije na osnovu izvršene procene, a ne na dan utakmice. Na policiji je da utvrdi da li može da se igra u prisustvu publike i na koji način. Ali, smatram da tu nema mesta za bilo kakva ograničenja i da duel Hajduka i Zvezde treba da se odigra normalno kao i svaki drugi. U pitanju je interes fudbala, a to su svakako gledaoci na tribinama" , rekao je generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković.

2024 © - Vesti online